Een kleine greep uit mijn werk

Het is een never ending story, mijn liefde voor cultuur en erfgoed in brede zin. Het is wat mij drijft en inspireert. Kunst, voorwerpen, documenten, gebouwen, maar ook theatervoorstellingen en natuurlijk boeken…ze vertellen prachtige verhalen. Over culturen, mensen, plekken en tijden. Tastbaar en dichtbij. Wat is er mooier dan om die verhalen te vertellen? Mensen te verwonderen? Ze aan te zetten tot kijken en ontdekken? Ik heb het voor verschillende werkgevers en opdrachtgevers gedaan. En doe dat nog steeds, met veel plezier, sinds 2017 onder de naam Frisse Blik Teksten.

Een kleine greep uit mijn werk van voor Frisse Blik Teksten: 

Niet alleen kunst, maar ook – of misschien wel juist – ogenschijnlijk waardeloze objecten vertellen grootse verhalen. Over de geschiedenis van een stad, een land en jouzelf. Dat bleek ook bij  ‘Uit liefde voor de stad. Leiden Deventer Dordrecht’ (2016), een tentoonstelling over stedelijke collecties waarvan ik projectleider was, Dordrechts Museum (2016).

Werken aan een gloednieuw museum en het verhaal vertellen van Het Hof van Nederland (2012-2015). Het was een geweldige ervaring om mij bezig te mogen houden met de objectselectie, verhaallijnen, publieksteksten, bewegwijzering, filmpjes, digitale toepassingen voor dit museum, dat in opdracht van de gemeente Dordrecht werd gemaakt, in samenwerking met architectenbureau Mecanoo en conceptbureau XPEX.

Sommige mensen spreken mij nog steeds aan als mevrouw Van Gijn. Wat 24 uur terug in de tijd al niet kan doen! Samen met meneer Van Gijn en het voltallige personeel gingen we 100 jaar terug in de tijd. Om te ervaren hoe men toen leefde in een statig Dordts patriciërshuis, nu Museum Huis Van Gijn. Geweldig real live onderzoek, waarvan de filmpjes en ervaringen werden verwerkt in een app voor de bezoekers van dit magische museum (2013).

Willem II Talks. TED talk-achtige reeks bij de zeer succesvolle tentoonstelling Willem II Kunst – Koning (2012) in het Dordrechts Museum.